[Home] [Ιστορία] [Wado] [Δημιουργός] [Λεξικό] [Τεχνικές] [VIDEO] [Εξάσκηση] [Εξετάσεις] [Ελλάς] [Links]
.
Επόπτης
.
Ο Χρήστος Μπουλούμπασης είναι ο εκπρόσωπος του Tatsuo Suzuki για την προώθηση και διδασκαλία του karate-do wado-ryu στην Ελλάδα.

Στην ηλικία των 14 ετών άρχισε να ασκείται στο γυμναστήριο του Σπόρτινγκ τόσο στην πάλη όσο και την άρση βαρών. Παράλληλα, ως μέλος της AKDA, άρχισε να γυμνάζεται και στο karate από το 1969 και μετά. Απ' όλα τα αθλήματα που ασχολήθηκε ως νέος, αυτό που αγάπησε περισσότερο απ' όλα ήταν το karate-do wado-ryu, στο οποίο τελικά αφιέρωσε τη ζωή του.

Το 1974 δημιούργησε το δικό του γυμναστήριο karate-do wado-ryu και από τότε διδάσκει το σπουδαίο αυτό άθλημα προσφέροντας στους νεότερους τις πολύτιμες γνώσεις του και την εμπειρία του.

Έως το 1993 διατέλεσε Εθνικός Προπονητής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ερασιτεχνικού Καράτε (Ε.Ο.Ε.Κ.) και από το 1993 έως και το 2003 Πρόεδρος της Τεχνικής Επιτροπής της Ελληνικής Ομοσπονδίας Καράτε (ΕΛ.Ο.Κ.), πρώην Ε.Ο.Ε.Κ. Παράλληλα ήταν και διορισμένος διαιτητής στην Παγκόσμια Ομοσπονδία Καράτε (WKF).
Σήμερα είναι επίσημος εξεταστής της ΕΛ.Ο.Κ. και του έχει απονεμηθεί από την Ελληνική Γραμματεία Αθλητισμού το δίπλωμα Δασκάλου του Karate-do.

Ο Χρήστος Μπουλούμπασης έχει συμπληρώσει 40 και πλέον χρόνια μαθητείας και διδασκαλίας στο karate-do wado-ryu.